E-commerce Manager

Ben jij de

E-commerce Manager
die we zoeken?
img

Marketing & Communication

E-commerce Manager

Introductie

Voor onze klant, een internationale speler binnen IT, zijn wij op zoek naar een E-commerce medewerker om marketing projecten en programma’s te creëren, aan te sturen en uit te voeren in de Benelux (EMEA regio); ondersteuning van de sales en marketing executie plannen gemaakt door lokale en regionale Digital Store Leads, Category en Merchandising teams. Je zorgt ervoor dat de inhoud van de online winkel relevant en up to date is, dat het klanttraject geoptimaliseerd is en dat het verkeer toeneemt om de omzetgroei te stimuleren. De rol bestaat uit het ondersteunen en coördineren – met hoge kwaliteit – van alle activiteiten die verband houden met het strategisch plan. De rol rapporteert rechtstreeks aan de Digital Store Lead in BENELUX. De ideale kandidaat is wendbaar en samenwerkingsgericht met ervaring in het beheren en uitvoeren van digitale marketing en e-commerce initiatieven voor apparaten, software en diensten.

Functie-informatie

Jouw verantwoordelijkheden zullen omvatten:

Planning

– Opzetten en onderhouden van het Site Merchandising content plan en afstemmen met lokale & regionale stakeholders om ervoor te zorgen dat de belangrijkste producten, promoties en klantboodschappen aanwezig zijn.

Briefing inhoud

– Opstellen van grondige en nauwkeurige briefings via merchandising tools

Kwaliteitsborging

– Je bent verantwoordelijk voor de end-to-end customer journey en zorgt ervoor dat producten, diensten, verkooppromoties en klantboodschappen duidelijk en accuraat zijn.

– Het uitvoeren van regelmatige en grondige ‘shop the store’ en QA-controles om een sterke uitvoering en een soepele klantervaring te garanderen voor de dagelijkse activiteiten, nieuwe productlanceringen en belangrijke marketingacties.

Gegevens, inzichten en analyse

– Analyseren van site metrics gerelateerde data om mogelijkheden te identificeren om de conversie te verbeteren en omzetgroei te stimuleren binnen toegewezen productcategorieën, upsell en cross sell mogelijkheden

– Gebruik van analytische tools en markttrends om gegevens om te zetten in inzichten en te delen met het hele merchandisingteam.

– Je blijft op de hoogte van online en e-commerce marketing trends in de regio en wereldwijd, en ontwikkel programma’s en het testen van oplossingen om de prestaties van de site te optimaliseren

Beïnvloeding en partnerschap

– Partner zijn bij het ontwikkelen en implementeren van ‘test en leer’ kaders om de prestaties en ervaring van de site te optimaliseren.

– Partner met de belangrijkste voorraadhouders te beïnvloeden en merchandising activiteiten die nodig zijn voor de winkel categorie management, vraagontwikkeling, doelgericht verkeer, EDM’s, sociale coördineren.

Functie-eisen

– 3 jaar relevante e-commerce ervaring en een ‘can-do’ attitude aangezien deze functie een medewerker vereist die de verantwoordelijkheid van het ondersteunen van onze business over 3 markten kan beheren

– Frans- en Nederlandstalig (met Engels als toevoeging)

– Zeer samenwerkingsgericht en sterk in het beheren en uitvoeren van digitale campagnes, niet bang om in details te treden om succes voor het team te stimuleren

– Een zelfstarter die proactief kan werken in een retail-omgeving, probleemoplossend vermogen heeft en in staat is om effectief te communiceren met verschillende doelgroepen en te delen van eigen leerervaringen

– Corporate ervaring en in staat om te multi-tasken en initiatief te nemen

– In staat om analyses en inzichten te produceren/onderzoeken

Aanbod

Een contract voor een periode van 18 maanden, een aantrekkelijk loonpakket naargelang de ervaring die je meebrengt. Tenslotte zal je werken binnen een internationale werkomgeving.

Interesse in deze functie? Neem contact op via ellen.jans@springprofessional.be of 02/435.60.29 voor een kennismakend gesprek.

FILL THE FORM

Solliciteer nu

Is deze job volledig je ding? Laat het ons dan zeker weten! Vul onderstaand formulier in en start je nieuw avontuur.

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht!

Niet gevonden wat je zocht?

Bij Spring zijn we altijd op zoek naar toptalenten die bij een van onze klanten of, waarom niet, gewoon bij ons komen werken. Laat je dus van jouw beste kant zien en stel je kandidaat. Zoals het spreekwoord zegt: “Een nee heb je, een ja kun je krijgen!”

Meer vacatures

UW VACATURES OP DEZE PAGINA?

Laten we afspreken met een kopje koffie

Ben je op zoek naar nieuwe talenten voor jouw bedrijf? Laat ons zeker iets weten.
Dan gaan wij op zoek naar de juiste mensen. Maar eerst eens babbelen met een lekkere kop koffie!